הכל על אלכוהול
קיימים 3 סוגי אלכוהול עיקריים:
1. Absolute Ethanol - אתנול טהור, האלכוהול המצוי במשקאות חריפים.
מגיע בדרך כלל בריכוז של 96%. בעבר נהגו לקרוא לו כוהל אתילי או אתיל אלכוהול.
ניתן להשתמש בו לכל סוגי השימושים: לשתיה, רפואי, הכנת תרופות או טינקטורות וכן לניקוי וחיטוי. (חשוב לזכור שהאתנול לשתיה הוא יקר מאד בעיקר עקב החלת החוק על משקאות חריפים).
2. Isopropyl Alcohol) IPA) - נקרא גם: Rubbing alcohol, הידוע לנו גם כאלכוהול רוקחים, האלכוהול הרפואי (המסריח). מיועד בעיקר לניקוי וחיטוי, ולשימוש חיצוני בלבד.
3. Brucine-Ethanol) 40 SDA) - זהו למעשה אתנול מפוגל. ונקרא גם בשם: Denaturated Alcohol. מונח ממיקרוביולוגיה- דנטורציה, שינוי מבנה של מקרומולקולה.
אלכוהול זה מיועד בעיקר לשימוש בקוסמטיקה ובתעשיית הבשמים והמבשמים למיניהם. הפיגול נעשה על ידי הוספת חומרים בעלי טעם רע, בדרך כלל Brucine (אלקלואיד מר ורעיל שמופק מעצים), דבר המוציא ממנו את הריח הרע של האלכוהול אך הופך אותו ללא ראוי לשתייה.
בעבר אלכוהול מרוכז היה מגיע בריכוז של מקסימום 96%. כיום שיטות הפקת האלכוהול השתכללו וניתן למצוא IPA ו- SDA 40 בריכוזים שנעים בין 99.5% ל- 100%.
האלכוהול משמש גם כחומר משמר לשימור מוצרים ודוגמאות ביולוגיות.
אלכוהול בריכוזים שונים:
הכנת אלכוהול מדולל היא פשוטה וניתן אף לבצע אותה לבד. כדי לעשות זאת מצרף לשימושכם את הטבלה הבאה (מתייחסת להכנת 1000 מ"ל של חומר):
אחוז האלכוהול הנדרש כמות אלכוהול נקי כמות מים מזוקקים שיש להוסיף
95% 947 53
80% 842 156
70% 737 263
60% 632 368
50% 526 474
