top of page

אז מה אתם יודעים על מפיצי ריח עם מקלות ראטן?

 

בכל דרך שנרצה לבשם את האוויר חייבת להיות שיטה להפיץ את הריח.

 

בתרסיס לדוגמא - הלחיצה עם האצבע על המתז משחררת כמות של ריח לאוויר.

במכשירים חשמליים - הלחיצה מתבצעת אוטומטית תוך קביעת מועדי ההפעלה.

ואילו במפיץ ריח עם מקלות עץ (ראטן) - האלכוהול הוא המנוע שדוחף ודואג להפיץ את הריח כל הזמן.

ניתן לווסת את עוצמת הריח ע"י הוספת או הוצאת מקלות לפי הצורך. המקלות הם מקלות מיוחדים אשר הם חלולים (עם חורים קטנים) לכל אורך המקל כדי שהאלכוהול והריח יוכלו לעלות מהבקבוק החוצה.

לכן, חשוב להקפיד כי משתמשים במקלות מתאימים ולא במקלות אטומים (כגון: מקלות המיועדים לשיפודים)

 

מיקום מבשם האוויר:

התנדפות הריח עולה למעלה בצורת קונוס (משולש הפוך) מהבקבוק ומעלה. לכן, נדאג למקם את הבקבוק במקום טוב באמצע החדר או נמוך ממנו, כדי שנרגיש את עוצמת הבישום באופן המיטבי.

מכיוון שהפצת הריח מתבצעת באמצעות נידוף והתאיידות הריח לאוויר, היא מושפעת ממספר דברים כשהעיקריים שבהם הם רוח וחום.

 

כאשר יש חלון במקום בו אנו מניחים את מפיץ הריח, וקיימת תנועת רוח, נרגיש בריח בצורה חזקה יותר ובמקום סגור ללא משב רוח, פחות.

(כאן האלכוהול צריך לעבוד קשה יותר כדי שנרגיש את הניחוח).

 

אותו הדבר בנוגע לרמת החום כאשר הטמפרטורה בחוץ גבוהה, קצב הנידוף גבוה יותר והמיכל נגמר מהר יותר. דבר זה משפיע בעיקר על מפיצי ריח בתוך הרכב בעונת הקיץ בה הטמפרטורה עולה באופן קיצוני ומנדפת את הריח מהר יותר.

 

היתרונות המרכזיים למפיץ ריח עם מקלות:

* עובד באופן רציף לבישום האוויר ונטרול ריחות, ללא שימוש בחשמל.

* היגייני (לא צריך ללחוץ ולגעת בידיים בתרסיס הנמצא בחדר השירותים)

 

מרכיבים עיקריים:

תמציות ריח משובחות / שמנים אתריים, אמולגטור (מתחלב), אלכוהול לבשמים.

 

זמן ההכנה:

התהליך המלא לוקח כ: 3-4 שבועות בהם מתבצע תהליך "הבשלה" בתוך חבית והיקשרות המרכיבים יחד לכדי "פצצת ריח" שתיפתח ברגע שנאפשר לה להתנדף החוצה מהמיכל.

 

וטיפ קטן לסיום:

נגמר החומר בבקבוק ונשארתם רק עם המקלות, מצויין!

השתמשו בהם לבישום הארונות ומגירות הבגדים התחתונים שלכם, הריח יישאר עוד זמן רב במקלות ויבשם לכם את הבגדים.

bottom of page